söndag 1 november 2009

Djur i bur

Idag har vi haft en riktig djurupplevelse! Alla djur som visas här är fotade på barnhemmets område, vilket ifs är ganska stort men korten är tagna inom en diameter av max 30 meter från varandra. Finns en del djur här helt enkelt...


Det började med att vi satt ute och åt frukost i ca 28gradig värme och solsken (inte 5 grader och grått som hemma enligt säker källa...) när det helt plötsligt dunsade till på balkongen ovanför oss. En liten apa tittade fram och vi tyckte det va hyffsat kul. Sen kom en till följt av ännu en som va rätt stor. Då började det bli rätt jobbit och vi bestämde oss för att gå in då dom bara var några meter ifrån. Jag började fräsa och veva stolar mot dom vilket fick bort dom ngn meter. Snabbt var där ca 15-20 apor och vi stängde in oss i huset bakom glasdörrarna. Kände sig lite som en apa i bur fast det va dom som stod och spana in oss och våra frukostbananer...


Detta är tydligen en väldigt skygg rackare som heter Dassie (arten alltså) men jag lyckades komma ca 5 m ifrån denna innan den kubba iväg. Är typ som en bäver fast utan svans som antingen bor i träd eller på marken. Såg båda sorterna idag.

En stabil och lurvig larv.

Litenlitenliten groda

Skön larv som vi hitta när vi hängde tvätt utanför ytterdörren. Ska vara lite halvfarliga om vi inte misstar oss...

2 partydjur som gått vilse... Eftersom de är så gästvänliga här så blev vi igår bjudna på ett födelsedagskalas för en sydafrikanska som heter Pearl. Väldigt kul och trevligt!

Charlotte med en av de andra svenska volontärerna Emelie påväg till stranden i Margate.

Han såg bara för skön ut när han gled runt med sin bodyboard på stranden. =)

Fick inga kort på det för att både jag och Challe var upptagna med spelet men vi körde iaf strandrugby med typ 20 andra sydafrikaner och amerikaner som vi träffade på Pearls fest och några andra. Sketaroligt!

Puss & kram, skumbanan!
/Hompe (Challe hälsar)

7 kommentarer:

  1. Heeej!!! Va roligt o läsa er blogg!! Skit att vi inte hann ses nå mer innan ni åkte :(
    Vill också meddela att jag drömde om er en natt: Jonas va gravid. Jag sa: varför e inte Challe gravid? Jonas: Nej vi har pratat om det men bestämt & göra såhär.
    En fin dröm om att dela på ansvaret!

    Puss & Kraaam!!!!!!!!!!! /Emmaklurr

    SvaraRadera
  2. Asså jag hoppas att det bara är i början som jag håller på så här: bölar varje gång jag ser er på kort och läser vad ni skriver, för att inte tala om när man får svaaaar! Snurvel. Jag saknar er så mycket. Försöker föreställa mig er där ni är och jag vill så gärna vara där med er. Åh va jag älskar er. Idag har det varit storm typ och typ 5 grader o samtidigt går du Challe i fina Baliklänningen och är på värsta stranden!!! Badade ni? Såg ni nån haj? Hälsa inte från mig i sånna fall. Jo fresten hälsa att den kan ta sig i stjärten!!!! och inte nån annans!! Vi har fastnat för en lägis i Traneberg hörrni. Mmmm...vi får se, vi kanske ska till banken i morgon. Shit va kul med alla djuuuuur (typ) den där lilla bääävern va ju skiiitsöööt. Kan ni ta hem en sån till Svea? Hon skulle bli så glad. Och så den där lilla lilla lilla grodan till mig :) Ta hand om er min finaste finaste i hela världen. LOVE YOU!!!!

    SvaraRadera
  3. Emma: Hahaha :):):) Vikken fiin drööm!!
    (hiho nu kan man skriva åäö för koppla in vår dator!! :)
    Tänk om man kunde bestämma vem som skulle föda! (Till den som undrar e ja inte gravid)
    Nä d va mkt dumt att vi inte han träffs!! Du kom ju typ precis t sthlm när vi hade åkt. :( buhuuu! Men vi han träffa din björn iaf!
    Men kom hiit så kan vi ses en sista gång!! :) Saknar dej.
    PUSSPUSSPUSS

    Frida: Det enda sättet att få stopp på bölandet e att komma hit. Förlåt men d e d för du skulle trivas sååååååååå!!! Ja har inte vart sur en enda gång sen ja kom hit (för ja brukar ju bli sur rätt ofta :) nä men ganska faktiskt..! ;)) Vi vill lixom att alla ska komma hit å få se det här, d e helt sjukt hur mskor kan ha en sån här livsinställning!!! Men d e väl klart d kommer en vardag här me men ändåå, d e ändå annorlunda!
    Älskar eeer.
    Kan ni inte skicka en länk m anonsen på lägenheten så vi får se!!?
    A vi bada men e inte jätte varmt i vattnet än men om man springer i så går d bra, d e typ 20grader nu i vattnet. Inte sätt nån haj men de har tydligen skyddsnät men de KAN ta sej igenom de om de kilar emellan skarvarna typ.. Ja ska hälsa stjärten!! :)
    Glöm aldrig oss.
    KÄRLEK

    SvaraRadera
  4. Åh, wow så kul att få läsa! Ni är så grymma ni två alltså! Ert halvår kommer bli hur bra som helst. Njuuuut!
    Vad tycker ni om allt? huset? Stället? Trädgården borta vid skolan(?)(den höll på att byggas av några grabs när jag var där i december förra året)? Byn? Mani och dom där sköningarna?
    Vad är det ni ska jobba med förresten?
    Stor stor kram!

    SvaraRadera
  5. Verkligen häftiga djur!!!
    Jag blev helt kär i bävern...Otroligt fin bild!
    :)
    Tack för att ni bloggar, det är så kul att följa era upplevelser! Jag blir varm i hela hjärtat av att läsa och se allt.
    Kramar!!!
    Anneli

    SvaraRadera
  6. Michaela kussen: Tjaa!! :) Ere bra!!? D e ju HUR grymt som HEELST har!! Alla inkl. Mani e raskona! Husen e ju frascha utifran men innuti e de bajs sjulle man kunna saga..! Tradgarden borta vid skolan e hur fin som helst! De jobbar garnet darborta m att lara ut hur man odlar! Grymt bra! Byn e ju ganska mkt av en semesterort d e den ju men at andra hallet e d ju hyr vackert som helst. Kan du inte komma hit a halsa pa igen!!? Vi kaklar just nu och d vi ska halla pa m hela tiden e att renovera och sa e vi ansvariga for barnens lov 11 dec - 11 jan. Sa d blir kul! For inte kunnat va me barnen sa jatte mkt nu..
    Aa va kul att du skrev! Vi vill oxa hora hur ni har d dar hemma i Sv!!
    PUSSAR /Challen

    SvaraRadera
  7. Anneliten:
    Vet att du inte gillar att bli kallad Anneliten, e darfor d e sa kul att gora d! ;
    Visst eren cool(denm som ser ut som en baver) men inte lika coolt att de lever i vart hus a foder sina ungar innuti vara vaggar da det aker ut blod och forlossningsvatskor vid vart kok..! MM sant som du alskar!! :)
    PUSS

    SvaraRadera