måndag 16 november 2009

Klinkersproblemas & riktiga djur i bur

Hallojsan!

Idag fortsatte vi med golvet i Elisabeth House som har börjat bli klart. Tyvärr slutade vi dagen med knappt några framsteg alls då det visade sig att golvet som vi lagt klinkers på var väldigt dåligt på vissa ställen så att vi fick riva bort våra fina plattor och sen hacka bort ett 2 cm tjockt lager från golvet för att imorn börja om igen med dessa... Tråkigt... Det var ett glapp mellan två underliggande lager i golvet.

Filmen ovan är fantastisk pedagogisk så att alla ska förstå dagens problematik.

I fredags var vi och tittade på lite ormar och andra sköna djur på Afrikas största samling av reptiler. Det heter Pure Venom, som på svenska blir Ren Gift, som på engelska blir Clean Married osv. Vi börjar bli riktigt bra på engelska som ni kanske märker, tack vare att vi bor tillsammans med fyra andra svenska volontärer så blir det en hel del engelska pratat... När ska man få tillfälle att lära sig egentligen?

/Hompe jonis med assistans från den fagra Challeballe

7 kommentarer:

  1. Emma Larssklurrson16 november 2009 kl. 22:17

    Ni är modiga själar som vågar gå på ormsafari! Jag skulle dö inombords o ta första flyget hem! Challe skicka ursöta bilder t mig, men jag undrar varför grät alla bäbisar?? :-)
    Saknar er!!!

    SvaraRadera
  2. HAHAHA, jag dör av skratt av den sista filmen (ända tills den elaka ormen kom på slutet - usch va läskigt! Charlotte minns du den jätteäckliga simmande ormen i somras, panik!!) Det var så mysigt att pratas idag, hela min kväll blev jättebra därför!! ^^ Saknar er dock! Massa kramar från mig!

    SvaraRadera
  3. OJ, jag trodde ormen dog på slutet när filmen stannade...
    Vad DUKTIGA ni är med kaklandet! Så tuffa. Kan ni kakla något hos oss sen? Vardagsrummet kanske?

    SvaraRadera
  4. Vi kan kakla allt! Bord, stolar, golv, mattor m.m. sa vi fixar erat vardagsrum sa latt :P

    Bebisarna grater inte men killen som ser sa lessen ut gor det sa fort en kamera kommer fram. Han drar pa sig sitt "kameraansikte" pa nagot satt... =)

    /Hompe

    SvaraRadera
  5. KLUURRREEEE: Barnen bara fejka sa man ska skicka pengar till dem..! ;) Hur HAR ni d dar hemmaa!!? Kan vi inte skypa!? NU!? Ja messar! saknar PUSS

    SvaraRadera
  6. Liniis: Assa ja blev sa lycklig av att prat m dej ska du VETA. Har typ inte haft en ensam stund for d hander sa mkt har hela tin..! Inte att d e stressigt har som i sv, har bara vart sa mkt som hant hela tin :)
    Ormen i sommras va bajsacklig, men tank att d ormarna som finns pa filmen finns ute bland buskarna har, d vi va pa va ju bara ett stalle de hade samlat ihop nagra av dem som finns overallt runtomkring oss..! :S Var kompis Emeli har i vart hus korde pa en gron mamba nyligen, den svarta mamban e den giftigaste i varlden om ja inte farstatt allt helt fel..! Om man blir biten av den sa maste man fa motgift innom 20 min annars dor man.. AAhh(!)
    Saknar saknar saaknar!

    SvaraRadera
  7. Mart: Sjalvis!! Vi kan everysing! Ska forsoka va vaken ikvall om ni kunde skypa da!! E ju SAA nyfniken pa lagenheeeteeeen!!!
    Bajsen

    SvaraRadera