torsdag 12 november 2009

Community tour (Uppdaterad med större bilder)

Onsdagen förra veckan var alla vi 6 volontärer ute på en liten repa med en av de anställda på P.O.R. Hon tog oss runt till olika byar, kåkstäder och dyl. så vi fick en chans att se hur de allra flesta sydafrikaner lever och bor. För det området vi bor på är för många rika en semesterort, men det räckte att vi åkte i bilen i ca 2 min så kom vi till ett riktigt, riktigt fattigt område. Så fortsatte hela dagen mer eller mindre med att vi gick från ren glädje över hur fint Sydafrika är med sina otroliga landskap och fina bostadsområden till att sekunden efter (ja det skiftar sjukt snabbt) ha hamnat i rena gettot me bajsvatten liggandes precis brevid husen och vägen.

En typisk syn på hur man bor i Sydafrika. Väldigt fint ser det ut men är väldigt enkelt och fattigt. I den här byn och i många andra så var det mest egenförsörgning där kvinnorna jobbar i trädgården och männen strör runt fulla till tänderna.

Hövdingen över byn som delvis visades på förra bilden med förmodligen sitt barnbarn till höger om sig. P.O.R. har en bra relation med honom så det var säkert för oss att åka igenom byn vilket vi annars inte borde ha gjort.

Det här är ett utedass i ett annat område som det rinner sopor blandat med kissåbajs ifrån precis brevid skjulen de bor i.

Här e skjulen. Uppbyggda av div. "skräp" som de fått tag på. Notera husnummret på dörren =)

Fin terräng som inte gick att fånga på bild, som vanligt. Sjukt vackert! Ska upp och gå i det här området snart.

Det finns MYCKET bananer här! =)

/Hompe och Challe

2 kommentarer: