måndag 1 mars 2010

Semlor och fin besök

Hej,
föörst things föörst, mamma och pappa kom hit den 24:e feb (Jonas skriver)! Vilken lycka! =) Oj vad vi har saknat dem!! Vi har börjat känna en väldig hemlängtan den senaste tiden för de som är oroliga att vi inte kommer vilja åka hem härifrån. För hur bra vi än må ha det för tillfället så vill vi garanterat komma hem till familj, släkt, vänner och inte minst landet Sverige. För Sverige är verkligen så grymt och alla ni där hemma är bara så underbara! Sydafrika är ett härligt och spännande land, MEN, Sverige är Sverige och det är bara så najs där, tack vare er! Vi älskar SVERIGE! =)

Ok, i alla fall efter det lilla utlägget så kan vi komma till saken. Lisa och Jan Schöld var på en snabb visit här och hann på den tiden jobba en dag med oss och måla i volontärhuset. Självklart hann de även med att fika som en av bilderna utvisar. För dit Jan & Lisa åker, följer fikat med. Och något fika som följde med dem var mamma Lisas fantastiska semlor! MmmMMmmm! Vi dog! Tack mamma!

Vi tog med gamlingarna till sol och bad på folktomma stränder, på en kaffetur på en kaffefarm med en fantastisk hästgunga gjord av ett bildäck. Som ni kan se på bilderna så fungerar den även alldeles utmärkt att lattja i. Vi vandrade till ett vattenfall (som tyvärr någon stängt av vattnet på) och var på en förmiddagsgudstjänst i en Zulukyrka. Det var mäktigt att få se hur det går till. Vi fick även besök av Maggan och Torbjörn Engman som övernattade hos oss en natt och åt middag med oss på våffelhuset som inte helt oväntat säljer våfflor, sjukt grymma dessutom. Jonas lämnade av sina föräldrar imorse på busstationen för vidare resa mot Port Elisabeth där de ska träffas upp med Maggan och Torbjörn för vidare transport till Kapstaden.

Vi hade en underbar långhelg med Lisa & Jan och det kändes lite tungt att komma tillbaka till jobbet idag för Jonas. Charlotte hade halsont så hon stannade hemma och kurerade sig.

Bilder: http://picasaweb.google.com/charlottesareld/Inlagg18Diverse#

Detta inlägg är skrivet samtidigt som vi skypade så om det är lite tokigt skrivet och osammanhängande så kan ni ha anledningen där kanske. Eller så är det för att Jonas skriver som är rätt sopig...

/Jonas & Skypemästarinnan Charlottentotten

3 kommentarer:

  1. Heeej!!! Va´kul med så många nya inlägg sen jag var inne på er blogg sist! Jag och Alan har ju fått en liten dotter, så vi har liksom varit uppslukade av diverse annat än att kolla email och blogg de senaste dagarna...
    ;)
    Jättekul var det att skypa med er!!!! Hoppas bara att Jennifer vill vara vaken nästa gång som vi skypar. Vi måste försöka snart igen nu när vi äntligen har webkamera och allt. Hör av er när ni kan och när det passar er! Vi (eller i alla fall jag) är väldigt flexibel när det gäller skypetider numera eftersom jag är mammaledig.
    Stor kram och kärlek till er! Sköt om er och krya på dig Charlotte!
    /Anneli

    SvaraRadera
  2. Hej; Så roligt att läsa er blogg. Vi kollar nu och då men är dålig på att kommentera. Så roligt med besök av mamma/svärmor och pappa/svärfar. Skönt också att se att de håller stilen med tanke på semlorna. Det ska bli jättespännande att höra dem berätta om sina upplevelser när de kommer hem. Vi måste få berätta för er att liten Ludvig har fötts dem 18/2. En go liten kille som vi nu är farmor o farfar till. Välkommen hem till Sverige snart. Flera nya små barn får ni då bl.a se
    Hälsningar Gerd o Thorleif

    SvaraRadera
  3. Igår vad vi på Ekerö och tittade på bilder ifrån mamma och pappas trip. Jättekuuul! Dom sa också att ni längtar hem, det var bra. Ska vi börja leta lägenheter åt er i traneberg nu eller? Det tycker jag. Tycker säkert Anneli och Alan också :)

    SvaraRadera