tisdag 23 februari 2010

En vanlig dag på jobbet

Hej gott folk.

Senaste tiden har varit lite blandad med sjukdom, glädje och svett. Både jag och Challe har vart lite upp och ner med illamående och i viss mån feber, det e för min del borta nu men Challe mår fortfarande lite tokigt. Vi jobbar båda två ändå men det är rätt påfrestande i denna hetta. Glädjen är att kunna jobba igen och få göra nytta tillsammans med massa nya härliga volontärer och andra medarbetare och barn =). Svetten däremot börjar bli något av en "issue... Ni anar inte hur varmt det är här för tillfället och hur oskönt det är att behöva bära påsar med koskit i denna värme. Det var inget försök att vara lustig med att vi bär koskit, för så är det bara. Vi bär runt på det lite hit å dit bara och det är inget mer med det. Part of the job... Hörde att det var 39 grader i skuggan igår vid 16-tiden med en stabil mängd luftfuktighet på det. Man tar slut så fort om man behöver göra något fysiskt i denna värme så det är läskigt!

Här kommer lite bilder på hur en vanlig dag för oss här i Sydafrika kan se ut. Det är en salig blandning av lite allt möjligt beroende på dag. Det här är bara ett exempel av hur det kan se ut taget därför att vi lyckade fota flertalet av de olika sysslorna vi gjorde på en dag, dock inte allt men iaf.

Bilderna: http://picasaweb.google.com/charlottesareld/Inlagg16EnVanligDagPaJobbet#

Vi började med att konstruera ett smart och snyggt fiskenät för att dra upp alla växter som växer igen dammen och sedan testa det tills att Pelle (den nya volontären) bestämde sig för att trilla ur kanoten mitt i dammen och i panik simma in till stranden och sedan lämna oss för en timmes sanering av kroppen. Sedan drog vi vidare för att riva en vägg som vi därefter körde till soptippen. Där sorteringen görs av de damer i hattar och solkräm på en av bilderna. Fantastisk arbetsmiljö faktiskt... Därefter var det några småjobb, tex. byta lås i en dörr och limma fast någon sladd på en vägg. Sedan rensade vi bort massa träd och buskar på baksidan av volontärhuset så att man faktiskt kan se lite av havet. Så kallad havsglimt om vi pratar mäklarspråk, tror ja (vem bryr sig kan man undra?). Eller kanske inte alla gjorde det som man kan se på bilden med klinkersplattor och två herrar i förgrunden. Pelle och våran manager Manie satt och pratade djupa frågor medan jag och Luicio (en anställd på PoR) slet livet ur oss med alla grenar och träd som skulle iväg i 40 graders värme. Men det är det som är så bra med jobbet här, iaf för oss som jobbar med Manie, för det är aldrig fel och finns alltid tid att prata tro eller djupa frågor med honom, oavsett hur mkt annat som behöver göras. Lika mycket som vi vill hjälpa andra här så vill även vi få något bra ut ur detta äventyr. Och där passar dessa samtal väldigt bra in och jag är glad för alla som får ha dessa.

La precis in ett annat inlägg som kom före detta, bara så du inte missar det! ;)

Tjo å skimm, trädgådslimm! (måste sluta me dessa tråkiga avslutsrimm, alvarligt...)
/Jonas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar