söndag 7 februari 2010

Lååång time no see & låååång semester

HEJ!

Igår kom vi hem från en sjukt intensiv semester som vi impulsivt kom på att göra pga lite speciella omständigheter här i våra liv i Sydafrika. Kan tyvärr inte skriva så mkt om det men det är pga av att Charlotte bevittnade en oskön händelse för drygt 2 veckor sedan. Det gjorde att vi inte kunde jobba på ett tag och tog väldigt mkt energi från oss båda, speciellt Charlotte. Så vi bestämde oss därför att resa iväg för att ladda batterierna ett tag. Förra onsdagen på kvällen började vi tänka i dessa "resaiväg-banor" och på torsdags förmiddagen bestämde vi oss för att packa bilen och dra norrut. Vi åkte upp till St. Lucia vid kusten ca 4-5 h från Margate och övernattade där och fortsatte till och in i Swaziland (det lilla landet som gränsar till Sydafrika och Mocambique) och på något konstigt sätt nattade vi över hos en swazifamilj efter att ha partat hela natten med dem.

På morgonen fortsatte vi in i Mocambique och blev stoppade av polisen efter ca 1 h i landet och 2 poliser med automatvapen ville att vi skulle betala böter för att mitt internationella körkort var slitet. Vi stretade emot men sa sedan att vi kan ta en böter för vi visste att de inte hade något att komma med och för att de sannorligt var koruppta och ville ha pengar under bordet istället. Mycket riktigt ville de istället göra upp detta direkt istället för att vi skulle behöva åka 1 h tillbaka åt fel håll för att betala bötern och sedan komma tillbaka för att få körkortet. Vi stod på oss och sa att vi inte hade några pengar och att vi hellre tar bötern. Efter ett tag fick vi åka... Blev stoppade 4 gånger till efter det på ca 2 timmar men då hade vi bytt så Charlotte körde istället. Det höll på att bli en otrevlig start på Mozambique men det gick vägen. Sedan åkte vi upp längre i landet tills det blev mörkt och vi stannade för att sova vid en camping vid havet. Dagen efter fortsatte vi norrut och kom till ett hotell precis vid havet och en grymt fin strand. Vi var enda gästerna tillsammans med en annan man så dom erbjöd oss halva priset på boendet. Grymt härligt och avslappnande så vi stannade i 2 dagar innan vi drog ännu längre upp i landet till Tofo som e lite av ett paradisställe. Vi skulle snorkla med valhajar men hittade tyvärr inga... Åkte sedan tillbaka söderut i landet och sedan ut genom gränsen till Sydafrika och Krugerparken. Stannade där i 3 dagar och såg alla the big 5 förutom leoparden (rackarns...). Den sista dagen blev rätt tung för då gick vi upp kl 4.30 och drog ut för att leta reda på leoparden. Hittade ingen så drog vidare västerut till en fin sträcka som kallas Panorama route pga. den fina vyn och grejerna man får se längst med vägen. Kom fram till Nielspruit vid 18.30 tiden då solen gick ner för att hämta lite grejer vi glömt på ett backpackers vi bott på innan vi åkte in i Krugerparken. Hade bla. glömt Bonanza! (kortspelet som förändrat våra liv). Sedan kände inte vi för att övernatta där igen så vi började köra hemåt. Å vi körde å körde å körde tills vi kl 6.00 imorse kom fram och kunde titta tillbaka på 10 dagar underbara dagar och 410 underbara mil adderade till tripmätaren på våran grymma bil! Volkswagen Golf I är bara så bäst =). 41 mil/dag i snitt innebär rätt mkt bilåkande, men det var det värt!
Idag har vi bara tagit det lugnt och slappnat av för att vara redo att börja jobba imorgon igen. Hoppas allt går bra imorgon och att det funkar bra för oss att jobba. Tänk gärna på oss eller ännu hellre be för oss så det går bra med allt imorgon. Hade gärna velar ventilera oss lite här på bloggen angående det som hänt men det är bara dumt för tillfället så återkommer med det när det passar bättre.

Vi återkommer med bilder från resan och lite tätare inläggsfrekvens =)

Nu måste jag på toaletten!
/Jonas

2 kommentarer:

  1. Heeej!!! Nu när vi också vart nere så vet jag vad ni pratar om ang Afrikapolisen. Josef hade långa utläggningar om hur man skulle hantera dom om dom kom med värdelösa anledningar till böter. dom kan ju säga vadsomhelst! Så tråkigt men bra ni va som stod på er!!

    Ska be att det går bra o jobba för er! KRAM/Emma

    SvaraRadera
  2. Hej!!! Va skönt att äntligen höra från er. Jag gick in på länken och tittade på bilderna också. Vilket äventyr ni har varit på. Skönt att allt gick bra trots "polisstoppen". Jag ska fortsätta be för er och situationen ni befinner er i just nu. Hoppas att allt går bra imorgon när ni ska jobba igen!
    Jag jobbade min "sista" dag i fredags, så nu är jag mammaledig. Det är ca 2 veckor kvar nu till beräknad förlossning. Ska vila, förbereda mig och samla krafter. Idag packade vi BB-väskan, ifall bäbisen skulle vilja komma lite tidigare...
    Stor kram och sköt om er!
    /Anneli

    SvaraRadera