söndag 21 mars 2010

Mera damm!

”The damm guys” har vi blivit kallade den senaste veckan av de andra icke-dammjobbande-kollegorna. Det är ingen dålig titel men det säger också det mesta om hur den senaste tiden varit. Vi har kommit till PoR och haft devotion på morgonen från 8.00 till 8.15. Sen har vi stövlat ner till dammen och börjat kötta ur dessa växter från dammen fram tills kl 10.30 då vi tar fikapaus. Kl 11 börjar vi igen och kör på fram tills 13.30 då det är lunch och då börjar alla sköna kommentarer gällande vår odör från de andra som jobbar på PoR. Vi luktar bajs nämligen. Inget att skämmas över, bara att konstatera. Känns skönt att kunna skylla på dammen i alla fall… Sen glider vi ner igen kl 14.00 och jobbar på fram tills kl 16.30 då vi slutar för dagen.

Så är standarddagen numera, men ibland kommer lite trevliga avbrott i form av djur eller barn och hälsar på eller så får man en trevlig inbjudan på braii (grill) till familjen Woodhouse (grundarna till PoR som är bäst).

Veckans lätt bästa händelse var när jag hittade en kameleont på vägen som går förbi dammen. Den stod där och chillade så vi tog med den till oss där vi jobbade och lät den ta det lite lugnt där ett tag medan den tittade på när vi slet. Sen placerade vi Charlotte tillbaka den på en gren inne i skogen och vi gick hem. Dagen efter var jag tvungen att se om den var kvar i trädet någonstans. Den stod på exakt samma ställe men hade vänt sig 180 grader på knappt 24h. Den hade INTE brottom! Men ååååhhh vad najs den var! Kammisar är bäst i världen!

Sen har vi fått besök av barnen som stannat och lekt med oss. Det är trevliga små avbrott i arbetet som gör det så lätt att orka jobba vidare sen.

Vi har lyckats fylla upp senaste tiden med massa stressiga dyklektioner tillsammans med en volontärkompis. De hade ett så bra erbjudande där man kunde ta dykarcertifikatet för tre personer men betala för två. Problemet är bara att vi jobbar olika skift så vi har fått fylla upp alla möjliga och omöjliga luckor med dykning den senaste tiden. Det är fantastiskt roligt att dyka och vi är så glada att äntligen skaffa certifikatet! Det är något vi båda drömt om att ta väldigt länge.

Imorgon är vi lediga och ska åka till Durban för att dyka och sedan har vi vår sista vecka jobbandes med underhåll innan vi börjar jobba med barnen igen under deras holiday-program! Det ska bli såååå kul!

Vi har också sagt upp lägenheten i Stockholm som kommer ut på marknaden nu till veckan, så när vi kommer hem kommer vi inte ha någonstans att bo men vi litar på att det kommer lösa sig. Är det någon som skulle vilja bo i vår gamla lägenhet är det bara att hålla ögonen öppna på Hemnet.se efter Rörstrandsgatan 56B.

Bilder: http://picasaweb.google.com/charlottesareld/Inlagg23MeraDamm#

/Jonas

1 kommentar:

  1. Heej!

    Den där dammen måste vara något heligt för dom där nere så som ni har fått jobba där. Vad är den till? Bara fin? Den var ju rätt fin när den var igenväxt också. Odlar ni Karp där?

    Jag hittade lägenheten, ser ju jättefint ut! http://www.hemnet.se/beskrivning/622760
    Det kommer gå hur bra som helst.

    Här hade vi en supernajs lördag med massamassa sol och skönt väder, sen blev det söndag och det vräkte ner mängder med snö. Alla Stockholmare hade glömt hur det var för några veckor sen så alla åkte tyvärr i diket. Men idag är det vår igen =)
    Och snart är det maj!

    SvaraRadera